Followers

11 February 2011

Roll Tuna Sandwich


 kasi can posing ala2 roll cikmat...hahaha..

Semalam tengok roll tuna sandwich neh kat blog cikmatgebu..terus terlioq…dia buat apa pun nampak sedap kan..pasaipa haa? Ala2 tak menahan dolat…apa lagi keluarkan la semua bahan-bahan..naseb baek la ada semua kan..tapi yis tuh memang the last stock…sat lagi kena pi cari la nampaknya..

Saya ikot sebijik resepi mat tuh..Cuma pesal la adunan ku itu agak terlembik…ada la tuh silap tang memaner…so sesambil menumbok2 adunan…tambah la tepung sket2 supaya idakla ia melekat dijari2 neh…resepi  sama macam sosej roll 1st version dulu tuh….kalau malas nak selak…gi la  ke blogmatgebuss



4 comments:

Ummi said...

salam Mak Qis..eemmm sedap tuna roll sandwich CMG tu kan...puashati membuatnya..thanks ya sudi ke dapur akak..

Uncle Lee said...

Hello Mak Qis, you suka cherries....?
Nice blog you have. And your roll tuna sandwich looks really good!
Ada lagi? Looking at the pics, you ada Black Belt in cooking and baking, huh?
Or graduate of Swiss Finishing school?

You have a pleasant weekend, stay young and keep a song in your heart.
Best regards, Lee.

ps, noticed your callsign at Ummi's place.

Mak Qis said...

ummi...dah lamaaa dah dok jengah blog ummi..since u started blogging n admired all your cookings...masa tuh silent reader and observer je...so bila dah ada blog neh...tros tamau silent dh...hahaha

Mak Qis said...

hye there uncle lee..thanks for visiting my blog...i'm so honoured...hehehe...yess i love cherries..but it's expensive here la uncle..

uncle..i dont have any black belt in cooking maa...guess it comes with years of observing others here and there..trying the recipes and what not..btw i'm not that young..but sill young at heart"wink2" hehehe...do come again yaa...tq