Followers

05 June 2011

Strawberry Yogurt Cake



Hari tuh nampak ternampak la Qistina's blog buat kek  neh...terus teringin..malam tuh jugak pergi cari yogurt...tapi dah malam tak buat pn...esok tuh (Sabtu) buat puding laici...lupa nak ambek pic ...kali neh saya tak guna cranberry atau any dried fruits..buat guna 6biji fresh strawberries yang didadu...sangat la sedap...hahaha...semuanya sedap je kan...ehh betol laa..memang sedap pun...

Masa dok baking pun semerbak harum bau dia...anak2 punya la tak sabar nak makan...asik tanya..dah masak ke belum...ulang tanya sampai naek rimas...bila dah masak kena la sejukkan dulu baru leh potong...tuh pun tak menyempat2...sabo je laa...

Saya dah pernah letak resepi dulu...boleh refer kat sini yer...exactly a month ago i made the cake...patut la rasa teringin nk makan semula...

6 comments:

izz idraqie huznie said...

mai i slice................

Mak Qis said...

mai la ambek...ada lagi sket neh

zarin said...

apa apa cakre pun if guna fresh fruits memang best kan! nak nak lagi fresh strawberries...ish sedapnyaaaa

Lovely Kitchen said...

e-na pun suka kek2 yg guna fresh fruit!!!

Mak Qis said...

betul tuh zarin...kalau jumpa blueberries..lagi best kan

Mak Qis said...

e-na..dia punya kesegaran tuh masih terasa...campur lak ngan yogurt..uihh...lemak2 gtu (dlm bdn pn ye jugk)