Followers

07 April 2011

Fatigue Week

Penat la haiii…baru jejak kaki kat rumah setelah meninggalkannya selama 3 hari 2 malam… serious penat..bukan jalan2 cari makan atau pergi beristirehat..pergi kerja…tapi  memalam masa di sana tuh sempat jugak online…nak tengok apa kawan2 dok masak…memang selama 3 hari tuh boleh je online…bukan dok dalam hutan…hehehe…ehhh dalam hutan pun skrg leh access internet jugak…


Selepas habis kerja tadi..gi cari ole2 nak bawak balik kat anak2 dan bagi kengkawan esok…yerla..esok ada lagi sehari nak kerja dalam minggu neh…ehhh sabtu pun kena pi kerja juga…huksss…

Neh la benda yang saya sempat beli…hahaha…sekarang tau dah la saya ke mana kan…neh pun adik saya yang bawak pergi terus ke kilang (adik saya kerja di area sana)..murah la sikit dari harga di kedai…tapi saya tak beli banyak pun…hmm…jeruk2 neh tak boleh makan byk2 sgt.
Pastu straight ke SP, mula ingat nak jengok anak, yerla dah terlanjur bertugas sebelah sana…sekali dia dapat kebenaran dari warden untuk balik..padahal saya siap beli macam2 keperluan (stok makanan) untuk dia..so usung la semula benda alah tuh  balik rumah la plak..tak pe Sabtu neh dia balik..haaa…usung semula kesana…





So malam neh..makan ringkas2 dah la yer…ingat nak buat spaghetti meatballs, malangnya stok spaghetti dah habis..ada pasta small shells je..ala..blasah je la..janji kenyang…saya tak letak resepi yer..sebab semuanya segera punya. Meatball tuh beli masa gi IKEA while in KL few weeks back.. then sos pasta tuh beli cap dolmio..tung tang tung tang campur aduk semua..haaa..ini la hasilnya..Alhamdulillah..kenyang sudaaa….








Ooo...kaki saya sangat lenguh sekarang neh... 



7 comments:

mala said...

rindunya nak balik Penang

zarin said...

jeruk ni kan, kalau tengok memang terliur tp tk bleh nk makan sgt..cepat aje mencari bilik kecil itu..hikhik saya lah tuuuu :-)

norlie said...

harap terima award dari saya ye...

Sue @ Nenie said...

Salam Akak...Sedapnya jeruk asam tu..terus kecur liur dibuatnya..

Akak, nanti jangan lupa datang rumah ambil award yaaaa

Mak Qis said...

zarin...laa ye ke makan jeruk neh buatke tandas selalu..seb baek akak tak gitu pula...tapi mmg x leh mkn byk2...

Mak Qis said...

mala> nanti balik penang boleh la beli jeruk...lagi ada apa kat penang yer..yang akak tau jeruk je la..hehe

Mak Qis said...

norlie...dah jenguk n ambek award tuh...jap lagi akan gantung kat umah neh...terimakaseh yer norlie

sue..tgk mmg la kecur..tapi tak leh makan sgt...
nnt akak gantung award tuh yer...mekaseh byk2 yer sue...