Followers

07 October 2011

Laksa

Tengahari neh tak payah makan nasi...kita makan laksa...sambil2 buat utk potluck kat tempat kerja...last minute punya decision..yesterday time nak balik sangat dah baru tergedik pakat kata nak makan laksa...seperti biasa ahkak memang kena part yang berat dari orang lain...hehehe..ahkak redha yer adik2 semua...buat kuah laksa je pun...yang lain2 tuh depa buat la..sediakan ulam..rebus teloq (cik eton punya kepakaran neh hehehe)

Disamping tuh kita buat kek kurma...tuh di bawah ada dah kek kurma...boleh la makan2 pas makan laksa yang agak pedas kuahnya neh...resepi tak letak la yer (rasanya ada kat archieve tuh)...lagi pun semua dah pakar membuat kuah laksa neh...



Ok la...jumpa lagi (kagum dengan diri sendiri sebab boleh letak 2 entry hari neh...syabasss hehe)

6 comments:

tun_telani said...

laksa penang ke kak? tun xpernah buat.. hihi

Deliah's Deli said...

suka kek kurma dgn laksa tu..mmg sedap!! :)

HomeKreation said...

Adei... tengah tak sihat ni kalau pekena laksa ni mmg dua pinggan pun boleh jalan...hehe

Mak Qis said...

tuh....akak x pgget laksa penang 9sbb tak dok penang hehehe..kira laksa utara la tuh...

Mak Qis said...

deliah...

kek kurma tuh sedap....neh ada lagi stok kurma neh...ingat nk buat dates bar...hahaha igt je la..ntah bila nk membuatnya tatau la

Mak Qis said...

along...tuh la pasal kan...kalau bab laksa neh mmg laju je...tak makan nasik pn x pe dah