Last but not least for today…is.. muffin pisang bercoklat..neh buat sesiap utk minum ptg nanti…kot nak makan as a dessert pun boleh je..
Resepi dari Hana..
Bahan-bahan:-
- *170g tepung gandum.
- *30g serbuk koko
- *130g gula.
- *1 sudu kecil baking powder
- *secubit garam
- *100g coklat bar (coklat masakan) - patah2kan jadi kecil-kecil> saya guna choc chips
- >2 biji telur
- >75ml minyak masak
- >100ml susu segar
- >sedikit vanila esen
- >2 biji pisang
Cara-cara:-
- Panaskan oven sehingga 170C.
- Masukkan semua bahan-bahan yang bertanda (*) ke dalam FP. Kisar sehingga sekata. (If coklat tak hancur sangat pun takpe.. jadi ketul2 kecil dah ok)
- Kemudian masukkan bahan yg bertanda (>) ke dalam FP. Kisar sehingga sebati
Cedukkan ke dalam cup muffin. Bakar selama 25 minit atau sehingga masak
*Saya tak guna FP, buat manually guna whisker sahaja..
2 comments:
wooww..ngancam nyerr
rasa dia pun mengancam izah...
Post a Comment